Den trange porten

«Gå inn gjennom den trange porten! For vid er porten og bred er veien som fører til fortapelsen, og mange er de som går inn gjennom den. Men trang er den porten og smal er den veien som fører til livet, og få er de som finner den» (Matteus 7,13-14)

Joel* står foran byens største moske på den travleste gata i en millionby. Det er den hellige måneden Ramadan, og gatene er fulle av muslimske menn som venter på å bryte fasten ved solnedgang. Det står gatekjøkken langs hele veikanten, og duften av krydder og søtsaker fyller luften. Det er feststemning!

Joel går gatelangs og ber for tiggere. Tidligere den dagen hadde han lest i Apostlenes Gjerninger om Peter som helbredet en lam tigger som satt ved tempelporten. Han følte seg oppmuntret til å gjøre det samme, så han gikk for å be i Jesu navn for de lamme og fattige som satt i skyggen av byens største moske.

I den hellige måneden Ramadan synes Joel at det er lett å fortelle om Jesus for muslimer. Han trenger bare å spørre de hvordan det går med fasten, og samtalen blir ofte ledet inn på tema tro og religion. Snart samtaler han om kristen tro og islam med en hel gruppe med religiøse menn med lange skjegg.

En ung mann nærmer seg ham og lytter ivrig. Etter en stund presenterer den unge mannen seg som Salek. Salek sier han har mistet alt håp i Islam, og at han ikke ser poenget med å faste og be fem ganger daglig.

Men en ting har han ikke gitt opp, en drøm fra hans barndom: «Jeg gikk på en stor vei som endte i en steinvegg», sa Salek til Joel. «Plutselig begynte veggen å rase. Jeg var veldig redd for at steinene skulle ramle ned på meg, og jeg kunne ikke finne noen vei ut. Jeg skrek, men det var ingen sted å gå.»

Salek hadde hatt denne drømmen mange ganger som barn, og alltid våknet opp skrikende.

En natt hadde denne drømmen endret seg. Denne gangen så Salek en liten sidegate som ledet til en vei ut. «Den ledet til en dør hvor jeg kunne komme meg vekk», sa han til Joel. «Helt siden da har jeg lurt på hva denne drømmen kunne bety».

«Jeg tror den betyr», begynner Joel, «at Jesus sier at vid er porten og bred er veien som fører til fortapelsen, og mange er de som går inn gjennom den. Men trang er den porten og smal er den veien som fører til livet, og få er de som finner den». Joel refererer fra Matteus 7,13-14 og fortsetter, «Jesus Kristus er veien til Gud».

Og plutselig begynner drømmen å gi mening for Salek. Den store veien leder til noe vondt. Men Jesus kan lede ham en annen vei – til evig liv.

Den neste timen sitter Salek og lytter til Joel mens han deler evangeliet om Jesus Kristus og veien til evig fred og trygghet.

Joel undrer seg over hvordan Den hellige ånd har forberedt Saleks hjerte helt fra han var et lite barn til å tro på Jesus.

Mange muslimer sier meg kraftig imot når de hører evangeliet for første gang. Men Salek tok imot sannheten og trodde i sitt hjerte.

Be om at mange skal ta imot Jesus som frelser, og at de frøene som er sådd i Saleks hjerte må få dype røtter og bære rikelig med frukt. «Men noe falt i god jord og bar frukt: noe hundre, noe seksti, noe tretti ganger det som ble sådd» (Matteus 13,8).

Be om at Salek våger å dele det han har lært med familien sin, og at de også begynner å studere Guds Ord sammen.

Be om at muslimske menn og kvinner som har tatt imot sannheten, vil bli til en Jesus-bevegelse som vokser og sprer seg til familie og nabolag og nasjoner.

Be om at Den hellige ånd forbereder mange muslimers hjerter ved å gi dem drømmer og visjoner av Messias.

*Navnene i denne historien er blitt endret av sikkerhetsgrunner

Comments are closed.